SEIZOEN 2

FRAGMENTEN

#48 NATHALIE

Haar zoektocht om ergens bij te horen bracht haar op bijzondere plekken. Zo zocht ze haar toevlucht in een sekte en later bekeerde ze zich tot de Islam. Ze bleef zoekende. Uiteindelijk kreeg ze de diagnose autisme en vond haar eigen weg. Dit is het verhaal van Nathalie.
 DELEN

#47 ANDREAS

Hoe is het om te leven met ADHD én een bipolaire stoornis? Vandaag vertelt Andreas voor het eerst openlijk over zijn ervaringen. Over dealen op De Wallen, over een kat die zijn leven redde, over antipsychotica en het verlies van gevoel… en over de uitdaging orde te scheppen in een wanordelijk hoofd.
 DELEN

#45 DAVID RETURNS

David is terug. Meer dan een jaar geleden was hij te gast om te praten over z’n boek How To Not Kill Yourself. Afgelopen donderdag kwam zijn tweede boek uit. De Buitengewone Avonturen Van Bipolar Boy. Wat er gebeurt als je volgens de adviezen van je therapeut gaat leven.
 DELEN

#44 JUUL

Vanuit Noorwegen praat ze over haar ervaringen met de zorg aldaar, het omgaan met manische episodes, het effect van de vrije natuur en de altijd uitdagende opdracht om stabiel te blijven. Dit is het verhaal van Juul.
 DELEN

#42 SAJJAD RETURNS

Bijna een jaar geleden was Sajjad al eens te gast om te praten over zijn bipolaire stoornis. Inmiddels heeft hij er twee nieuwe classificatie bij gekregen en is hij ook iets anders gaan denken over openheid op de werkvloer. Luister naar het verhaal van Sajjad.
 DELEN

#41 CHRISTEL

Ze heeft al heel lang last van somberheid en depressies. Voor het eerst sinds corona trok ze haar huispak uit en kwam naar de studio om over haar situatie te praten. Over therapie, over het belang van los kunnen laten, over zwart-wit denken, over hoop houden en over blijven bewegen. Dit is het verhaal van Christel.
 DELEN

#40 ALEX

In de eerste klas van de middelbare school werd ze depressief. Ze was dertien toen ze die gevoelens ging verdoven. Eerst met wiet, later met speed en ketamine en tenslotte met alcohol en cocaïne. Inmiddels is ze twee jaar clean, heeft ze haar eetstoornis overwonnen en is ze in therapie voor stemmingswisselingen.
 DELEN

#39 LEONIE

Ze groeide op met een ernstig zieke moeder die moeilijk over haar situatie kon praten. Daardoor heeft Leonie tot op de dag van vandaag moeite met het verwerken en uiten van emoties. Ze ontwikkelde PTSS en werd zwaar depressief. Maar ook begon ze #ikbenopen om anderen te helpen en werkt ze hard aan haar herstel. Luister naar het verhaal van Leonie.
 DELEN

#38 ANGELA

Altijd het uiterste van jezelf vragen en altijd alles perfect willen doen. Zeker voor anderen. Tot Angela tijdens haar zwangerschap ineens depressief werd. Niet veel later volgde een heftige angststoornis. Een verhaal over wat het betekent om voor alles bang te zijn.
 DELEN

#37 SEBASTIAAN

De relatie met zijn vader is traumatisch en heeft nog dagelijks grote impact op zijn leven. Vastgelopen in een jarenlange zoektocht naar een effectieve behandeling, geeft zijn huisarts hem hoop. Dit is het verhaal van Sebastiaan.
 DELEN

#36 KIM

Een goede baan, drie kinderen, een leuke man, een eigen paard én een bipolaire stoornis. Kim heeft het allemaal. Een verhaal over strijd, herstel en acceptatie, in de hectiek van het dagelijks leven.
 DELEN

#35 ZOE

Tot een paar jaar terug dacht ze dat haar jeugd redelijk normaal was en autistisch zijn geen grote impact op haar leven had. Inmiddels weet ze wel beter. In aflevering 35 het verhaal van Zoë.
 DELEN

#34 PETRA ETCETERA

Binnenkort komt haar eerste boek uit en onlangs lanceerde ze haar eigen stichting, maar al jarenlang biedt ze succesvol een platform aan lotgenoten. Vandaag, de koningin der bipolaire openheid, Petra etcetera!
 DELEN

#33 DAAN

Vanaf 31 oktober is de Pillencast terug met iedere week een nieuwe gast. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen vertelt Daan zijn verhaal.

 DELEN

TERUGBLIK SEIZOEN 1

Vanaf 31 oktober is de Pillencast terug met seizoen 2. Tijd voor een kleine terugblik.

JOUW VERHAAL VERTELLEN?

SEIZOEN 3