SEIZOEN 2

AFLEVERINGEN

#43 JEROEN

Dat veel geld, een druk leven en een goede baan geen garanties voor geluk zijn, weet Jeroen uit ervaring. Manische episodes brachten hem langzaam maar zeker tot het besef dat er een ander pad te bewandelen was. Een pad dat leidt naar een gebalanceerd leven. Dit is het verhaal van Jeroen.

#42 SAJJAD RETURNS

Ze heeft al heel lang last van somberheid en depressies. Voor het eerst sinds corona trok ze haar huispak uit en kwam naar de studio om over haar situatie te praten. Over therapie, over het belang van los kunnen laten, over zwart-wit denken, over hoop houden en over blijven bewegen. Dit is het verhaal van Christel.

#41 CHRISTEL

Ze heeft al heel lang last van somberheid en depressies. Voor het eerst sinds corona trok ze haar huispak uit en kwam naar de studio om over haar situatie te praten. Over therapie, over het belang van los kunnen laten, over zwart-wit denken, over hoop houden en over blijven bewegen. Dit is het verhaal van Christel.

EEN PILLENKERSTVERTELLING

Het is 24 december 2021. Tijd voor… Een Pillenkerstvertelling.

#40 ALEX

In de eerste klas van de middelbare school werd ze depressief. Ze was dertien toen ze die gevoelens ging verdoven. Eerst met wiet, later met speed en ketamine en tenslotte met alcohol en cocaïne. Inmiddels is ze twee jaar clean, heeft ze haar eetstoornis overwonnen en is ze in therapie voor stemmingswisselingen.

#39 LEONIE

Ze groeide op met een ernstig zieke moeder die moeilijk over haar situatie kon praten. Daardoor heeft Leonie tot op de dag van vandaag moeite met het verwerken en uiten van emoties. Ze ontwikkelde PTSS en werd zwaar depressief. Maar ook begon ze #ikbenopen om anderen te helpen en werkt ze hard aan haar herstel. Luister naar het verhaal van Leonie.

#38 ANGELA

Altijd het uiterste van jezelf vragen en altijd alles perfect willen doen. Zeker voor anderen. Tot Angela tijdens haar zwangerschap ineens depressief werd. Niet veel later volgde een heftige angststoornis. Een verhaal over wat het betekent om voor alles bang te zijn.

#37 SEBASTIAAN

De relatie met zijn vader is traumatisch en heeft nog dagelijks grote impact op zijn leven. Vastgelopen in een jarenlange zoektocht naar een effectieve behandeling, geeft zijn huisarts hem hoop. Dit is het verhaal van Sebastiaan.

#36 KIM

Een goede baan, drie kinderen, een leuke man, een eigen paard én een bipolaire stoornis. Kim heeft het allemaal. Een verhaal over strijd, herstel en acceptatie, in de hectiek van het dagelijks leven.

#35 ZOE

Tot een paar jaar terug dacht ze dat haar jeugd redelijk normaal was en autistisch zijn geen grote impact op haar leven had. Inmiddels weet ze wel beter. In aflevering 35 het verhaal van Zoë.

#34 PETRA

Binnenkort komt haar eerste boek uit en onlangs lanceerde ze haar eigen stichting, maar al jarenlang biedt ze succesvol een platform aan lotgenoten. Vandaag, de koningin der bipolaire openheid, Petra etcetera!

#33 DAAN

Ongeveer een half jaar is hij nu onder behandeling voor een bipolaire stoornis. Voelt het bevrijdend of beklemmend om eindelijk te weten wat er met je aan de hand is? Luister naar het verhaal van Daan.

JOUW VERHAAL VERTELLEN?

Heb je autisme, schizofrenie, borderline, ben je psychose gevoelig of heb je een andere DSM-classificatie? Meld je aan!