SEIZOEN 2

AFLEVERINGEN

#48 NATHALIE

Haar zoektocht om ergens bij te horen bracht haar op bijzondere plekken. Zo zocht ze haar toevlucht in een sekte en later bekeerde ze zich tot de Islam. Ze bleef zoekende. Uiteindelijk kreeg ze de diagnose autisme en vond haar eigen weg. Dit is het verhaal van Nathalie.

#47 ANDREAS

Hoe is het om te leven met ADHD én een bipolaire stoornis? Vandaag vertelt Andreas voor het eerst openlijk over zijn ervaringen. Over dealen op De Wallen, over een kat die zijn leven redde, over antipsychotica en het verlies van gevoel… en over de uitdaging orde te scheppen in een wanordelijk hoofd.

#46 LOTTE

Op de manege staat ze bekend als ‘het meisje met het gekleurde haar’, wat ze echt veel leuker vindt klinken dan ‘dat meisje met de littekens.’ Vandaag een uitgebreid gesprek over verkeerd gestelde diagnoses en de effecten daarvan. Over je buitengesloten voelen, over zelfbeschadiging, over maskeren, over veiligheid en over steeds maar blijven zoeken naar een nieuwe manier om het leven te leven. 

#45 DAVID RETURNS

David is terug. Meer dan een jaar geleden was hij te gast om te praten over z’n boek How To Not Kill Yourself. Afgelopen donderdag kwam zijn tweede boek uit. De Buitengewone Avonturen Van Bipolar Boy. Wat er gebeurt als je volgens de adviezen van je therapeut gaat leven.

#44 JUUL

Vanuit Noorwegen praat ze over haar ervaringen met de zorg aldaar, het omgaan met manische episodes, het effect van de vrije natuur en de altijd uitdagende opdracht om stabiel te blijven. Dit is het verhaal van Juul.

#43 JEROEN

Dat veel geld, een druk leven en een goede baan geen garanties voor geluk zijn, weet Jeroen uit ervaring. Manische episodes brachten hem langzaam maar zeker tot het besef dat er een ander pad te bewandelen was. Een pad dat leidt naar een gebalanceerd leven. Dit is het verhaal van Jeroen.

#42 SAJJAD RETURNS

Ze heeft al heel lang last van somberheid en depressies. Voor het eerst sinds corona trok ze haar huispak uit en kwam naar de studio om over haar situatie te praten. Over therapie, over het belang van los kunnen laten, over zwart-wit denken, over hoop houden en over blijven bewegen. Dit is het verhaal van Christel.

#41 CHRISTEL

Ze heeft al heel lang last van somberheid en depressies. Voor het eerst sinds corona trok ze haar huispak uit en kwam naar de studio om over haar situatie te praten. Over therapie, over het belang van los kunnen laten, over zwart-wit denken, over hoop houden en over blijven bewegen. Dit is het verhaal van Christel.

EEN PILLENKERSTVERTELLING

Het is 24 december 2021. Tijd voor… Een Pillenkerstvertelling.

#40 ALEX

In de eerste klas van de middelbare school werd ze depressief. Ze was dertien toen ze die gevoelens ging verdoven. Eerst met wiet, later met speed en ketamine en tenslotte met alcohol en cocaïne. Inmiddels is ze twee jaar clean, heeft ze haar eetstoornis overwonnen en is ze in therapie voor stemmingswisselingen.

#39 LEONIE

Ze groeide op met een ernstig zieke moeder die moeilijk over haar situatie kon praten. Daardoor heeft Leonie tot op de dag van vandaag moeite met het verwerken en uiten van emoties. Ze ontwikkelde PTSS en werd zwaar depressief. Maar ook begon ze #ikbenopen om anderen te helpen en werkt ze hard aan haar herstel. Luister naar het verhaal van Leonie.

#38 ANGELA

Altijd het uiterste van jezelf vragen en altijd alles perfect willen doen. Zeker voor anderen. Tot Angela tijdens haar zwangerschap ineens depressief werd. Niet veel later volgde een heftige angststoornis. Een verhaal over wat het betekent om voor alles bang te zijn.

#37 SEBASTIAAN

De relatie met zijn vader is traumatisch en heeft nog dagelijks grote impact op zijn leven. Vastgelopen in een jarenlange zoektocht naar een effectieve behandeling, geeft zijn huisarts hem hoop. Dit is het verhaal van Sebastiaan.

#36 KIM

Een goede baan, drie kinderen, een leuke man, een eigen paard én een bipolaire stoornis. Kim heeft het allemaal. Een verhaal over strijd, herstel en acceptatie, in de hectiek van het dagelijks leven.

#35 ZOE

Tot een paar jaar terug dacht ze dat haar jeugd redelijk normaal was en autistisch zijn geen grote impact op haar leven had. Inmiddels weet ze wel beter. In aflevering 35 het verhaal van Zoë.

#34 PETRA

Binnenkort komt haar eerste boek uit en onlangs lanceerde ze haar eigen stichting, maar al jarenlang biedt ze succesvol een platform aan lotgenoten. Vandaag, de koningin der bipolaire openheid, Petra etcetera!

#33 DAAN

Ongeveer een half jaar is hij nu onder behandeling voor een bipolaire stoornis. Voelt het bevrijdend of beklemmend om eindelijk te weten wat er met je aan de hand is? Luister naar het verhaal van Daan.

JOUW VERHAAL VERTELLEN?

SEIZOEN 3